radda-lekeberg.se © 2010-2011 

 

Gästboken

OBS - den som skriver i gästboken är juridiskt ansvarig för sina egna inlägg - OBS!

Jag som är ansvarig för hemsidan, Sven Ekholm, är till skillnad från de flesta andra i nätverket, helt emot vindkraft. Jag har tidigare inte framfört detta utåt av hänsyn till mina kamrater i gruppen, men jag vill nu vara tydlig på den punkten. Som signaturen tja påpekade i början av juni så är jag alltså motståndare till Vindkraft. Det har jag blivit efter att under nu två år läst böcker och hemsidor i hundratals timmar om vindkraft och annan energi.  Innan jag var påläst var jag också positiv till vindkraften, jag förstod då inte bättre. Men med allt större insikt har jag blivit allt fastare i min övertygelse att vindkraften inte är lönsam, inte är miljövänlig, och därmed inte är modern.

 

Jag länkar här till två hemsidor som är kritiska till vindkraft och vars synpunkter JAG gillar.

Föreningen Svenskt landskapsskydd (där jag är personlig medlem) har adressen http://www.landskapsskydd.se/

The Climat Scam, stockholmsintitiativets blogg

http://theclimatescam.se

 

På de här hemsidorna finns så gott som dagligen inlägg om vindkraft och energi.

 

Bilder av den natur som vi riskerar om vindkraftverken blir verklighet - äldre bilderna kan ses här och här finns nya bilder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kraftverken som planeras är verk med kapacitet för 2-4 Megawatt, och blir mer än tre gånger högre än Svampen i Örebro. Det minsta vindkraftverket på bilden är i storlek motsvarande det som står på gärdet norr om Fjugesta, det näst största är ett som står vid Hammarsundsbron utanför Askersund och det största är det som nu planeras. Svampen har ni alla sett och de symboliskt ritade träden motsvarar de högsta träden i skogen.